dinsdag 11 maart 2014

Het aanmeldingsformulier van Lucas voor onze selectieve master kwam wat later binnen dan de andere aanmeldingen, maar we waren 100% zeker van onze zaak: Deze student wilden we graag aannemen! Hij had hele mooie cijfers behaald voor zijn Bachelor Psychologie aan de VU en hij
kwam over als een erg getalenteerde jongen met al flink wat ervaring.
In zijn motivatiebrief gaf Lucas aan dat hij niet per se verder wilde gaan in de klinische praktijk. Zijn hart lag bij het onderzoek doen binnen de Psychologie.
Hij gaf aan voldoening te halen uit het idee dat hij zich op zeer fundamenteel niveau kon bezighouden met onderzoeksvragen om zo iets bij te dragen aan de wereld op
een positieve manier.

Uit de aanbevelingsbrieven die we voor Lucas binnenkregen bleek dat Lucas prettig was om mee samen te werken en dat hij een natuurlijk gevoel voor detail had waardoor hij zeer accuraat werkte. Een essentiele vaardigheid voor een onderzoeker. Na de master was een promotietraject in gaan dan ook zijn droom.

Aan het begin van het schooljaar geven we vanuit de opleiding een welkomstborrel voor alle studenten die niet aan de UvA een Bachelor hebben behaald.
Lucas was hier ook. Ondanks dat hij op de achtergrond bleef, viel Lucas ons op door zijn lieve en rustige uitstraling.

Tijdens de vakken in de eerste periode bleek het inleveren en samenwerken voor op- drachten moeilijk voor Lucas. We hebben hier een paar keer over gesproken. Niet het niveau, maar het weer wennen aan een studieritme vond hij heel lastig na zijn afgelopen tussenjaar. Daarnaast was er meer aan de hand, waar hij niet over kon praten.

Ik was blij te horen dat hij hulp zocht en we hebben geprobeerd de deur open te houden voor als hij weer verder wou studeren. Helaas is dat niet gelukt.
Vanuit de opleiding zijn we heel erg geschrokken door het verlies van Lucas: 
We hadden hem heel graag bij ons gehouden.

Research Master Psychology - Universiteit van Amsterdam

     Still uit de Solaris-film van A. Tarkovsky. Psycholoog Kris Kelvin doolt vertwijfeld rond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten